Adfærdsarkitektur i et billede

gullys

Adfærdsarkitektur er ideen om omgivelsernes indflydelse på mennesket. Den praktiske del af det koncept kan, i en hyper fortættet form, forklares med det gule lys i en trafikregulering… Det har i sig selv ikke nogen anden betydning end en formålstjenlig priming af hård adfærd. Enten køre du ellers køre du ikke. På samme måde har trafikregulering gennem tiden været en udvikling i adfærdsregulering i en menneskelig kulturform der ellers var potentielt livsfarlig. Man kan sige at teknologi og menneskets adfærd kun kunne virke sammen ved hjælp af logisk regulering. I København har man taget idéen et skridt længere i målet med at skabe et flow i en stadig større københavnsk cykelflåde. Lyskrydsene i en bestemt strækning er afstemt en bestemt hastighed. Ved at pace cykelslisterne med en streng af rytmisk lys, får man dem til at ramme alle de grønne lys og føre dermed cykelslisterne hurtigere gennem byen.

 

 

No Comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.