En bank investere i krop og tjener 100 mill.

 

Lån og Spar bank vandt  årets arbejdsmiljøpris for psykisk arbejdsmiljø, med en helbredskampagne og et godtlivskursus ved erhvervspsykolog Ejnar Bryld. Men hvad er formålet med den type investering i krisetider? Det ville have givet mening før Lehman rev resten af overoptimismen med i afgrunden. Dengang man måtte lefle for kvalificeret arbejdskraft med personalegoder. Nu skulle man tro at den næste løncheck var en motivering nok for en banksektor der lukker filialer og skære stillinger.

Det Lån og Spar bank foretager sig, er en bemærkelsesværdig indsigt i deres eget produktionsapparat. I en krisetid har du 2 valg: skære ned på omkostningerne, håbe dit produkt ikke lider for meget kvalitetstab, at dine kunder i så fald ikke opdager det og at du stille kan sidde krisen over. Eller: Du kan investere i friske dæk, olie og toppe tanken af, for du ved godt at stormen skal rides af i det røde omdrejningsfelt og ve dig hvis noget rasler af maskinen undervejs.

Jeg ved ikke om tvungen helbredstjek og coaching er rigtig for alle, eller om det er det meste effektive. Men jeg applauderer hver eneste lille skridt imod potentialeerkendelse i vidensarbejdsstyrken. Det er i deres sundhed, adfærd og kapacitet at magien ligger. Som Marco Steinberg sagde ” Kultur æder strategi til mogenmad”.

Lån og Spar vandt ikke alene arbejdsmiljøprisen ved at erkende den menneskelige ressource, som maskinen der pløjer gennem krisen. De nåede også deres mål om 100 millioner ekstra på bundlinjen uden at arbejdsstyrken brændte ud.

No Comments

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.